31 december 2020

capaciteit kachel

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

goeiedag,
op mijn aardgaskachel staan volgende vermeldingen :
G 20 20 mb
1,325 m3/h
Wat betekent dit in kcal ?
vriendelijke groet
vera 

Dag Vera,

Als het goed is moet er op de ketel ook nog het vermogen staan, welke uitgedrukt wordt in kW of kcal. Die G20 betekent alleen maar dat het toestel het vermogen levert bij het type aardgas en de druk. In België gebruikt men namelijk G20 voor hoogcalorisch aardgas bij 20mbar voordruk of G25 bij laagcalorisch aardgas en 25 mbar voordruk.

Waarschijnlijk zal die 1,325 m³/h het gasverbruik zijn. In theorie zou de ketel (afhankelijk van dit gasverbruik) dan zo’n 12,7 kW (oftewel ca. 11,18 kcal) kunnen zijn bij een rendement van 97% en een delta T van 20 graden. De 20mb kan ik niet thuisbrengen.

Misschien kun je nog meer gegevens op de gasketel vinden zoals merk en type. Vraag anders eens aan jouw installateur.