23 mei 2024

By Wolfmann - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

Hallo, ik ben Liesbeth best wel een leek in deze materie, dus ik hoop dat jullie miijn vraag niet heel dom vinden… Wij hebben hier thuis een vreemd iets aan de hand met een lamp… Ik deed het licht aan en de peer ging kapot, nieuwe peer erin (die doet het overigens wel…) . lees meer…

….maar niks. Nou heeft mijn vriend de schakelaar boven doorgemeten (geen spanning), beneden (wel spanning) en lamp geen spanning.

Kan er nou zomaar doordat dat lampje kapot ging iets mis zijn met de bedrading???

We wonen hier nu 4 jaar en het heeft altijd goed gewerkt. Groetjes, Liesbeth


Liesbeth,
Het zou heel goed kunnen dat de stroom piek die kan onstaan bij het breken van de lamp een beschadiging kan veroorzaken in een schakelaar. Er is vaak dan ook een aarde fout, en de aardlek schakelaar zal dan ook omgaan.

Even goed doormeten inderdaad en bij twijfel vervangen!