Wat gebeurt er, als de ijskappen smelten?

Background photo created by xamtiw - www.freepik.com

nl flag
en flag
fr flag
de flag
Polly Translate

Wat zou er gebeuren als de smelten?, dit artiekel legt dat uit. Ook naar aanleiding van het artiekel “gat in de ozonlaag” door lezers.

Als de smelten, zou natuurlijk, de zeespiegel stijgen. Maar wat betekent dat voor Nederland..?, op dit moment, Betekent dit niet heel veel, doordat het zo sloom is.. maar in de toekomst, is dat mischien anders.

Wat doet het smelten de ?

De smelten, heel sloompjes, door de verwarming van de aarde. Waardoor dus de zeespiegel omhoog gaat. Een paar milimeter elk jaar, Terwijl dit niet veel lijkt, is het wel dringend, en moet de mens er wel voorzichtig mee om gaan, want het word steeds meer. waardoor stukken land de zee in zinken. Ook verliezen veel dieren dan hun levensgebieden.

Waardoor smelten die dan?

De smelten steed sneller, maar waarom smelten ze dan?, nou. Dat heeft te maken met het broeikas effect, waardoor de opwarmt, doordat de warmte die normaal van onze planeet af gestoot zou worden, terug komt door een laag CO2, en zee- reflecteert veel zonlicht. Als zee-ijs smelt komt daar donker water voor in de plaats, wat veel minder zonlicht weerkaatst, maar wel veel meer hitte in zich opneemt. waardoor het ijs dus alleen maar sneller smelt.

Andere onderzoeken

Er zijn vele onderzoeken over dit onderwerp, die steeds meer hier over te weten komen, Zoals NASA en het WWF, er word ook constant actie ondernomen om het smelten van de af te remmen. Er word ook actie ondernomen om het broeikas effect af te remmen, zoals je mischien recent hebt gezien in de nieuws.

Bronnen-
https://wwf.be/nl/nieuws/het-smelten-van-de-ijskappen-en-gletsjers-bedreigt-1-miljard-mensen/#:~:text=Geen%20enkel%20deel%20van%20de,Belgische%20kust%20zal%20getroffen%20worden.
https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/zeespiegelstijging
https://decorrespondent.nl/10947/hoeveel-zeespiegelstijging-kan-nederland-aan/16952361133488-c5ceac77
https://www.urgenda.nl/themas/klimaat-en-energie/klimaatvragen/waarom-smelt-het-ijs/#:~:text=Het%20zit%20zo%3A%20zee%2Dijs,aarde%20verder%20opwarmen%2C%20et%20cetera.