hypothyroidie
hallo,
Bij hoeveel mensen/pasgeborenen word er een secundaire hypotheriodie ge constateerd? (1 op de?)
(vermindere werking van oa schildklier en afgifte schildklier hormoon als gevolg van een (te) kleine hypofyse als ik het goedheb?
Zijn er psychische/lichamelijke klachten bekend bij deze mensen?
Bij mij is het al sinds mijn 4e bemerkt en ik slik al thyrax sinds mijn 8e, ben nu 24.
hallo,
Secundaire hypothyroidie, (je schrijft het iets anders dan hoe jij het schreef), staat voor een traag werkende schildklier, onder invloed van een gestoorde hypofyse werking lees meer…..
Er bestaat HYPOtyroidie, staat voor laag, en HYPERthyroidie staat dus voor een snel werkende schildklier.
Hoeveel mensen ermee worden geconstateerd zou ik je niet kunnen zeggen maar ik kan wel wat over de klachten en symptomen vertellen:
Er is een te laag metabolisme dat houdt in dat er door een vermindere werking van de 2 schildklier hormonen tri-joodthyronine, en thyroxine het zuurstofgebruik en het koolstofmonoxide productie wordt verstoord.
Er treed een vertraagde werking van de organen en orgaansystemen op, verminderde geestelijke prestaties, groeistoornissen, gebrekkige gebitsontwikkeling, vertraging in botrijping en groei, haaruitval, geen transpiratie, gevoeligheid voor kou.
Er is nog meer maar dat kun je vinden op de volgende link, waar ze ook hypothyroidie in verband brengen met ME (myalgische encefalomyelitis) het gronisch vermoeidheidssyndroom, en FE (fibromyalgiesyndroom)spierpijn door spiervezels die verschrompelen en plaats maken voor bindweefsel.
http://home.wxs.nl/~holtj019/NL/Schildklier2.html
Om nog even terug te komen op die hormonen vind je dus thyrax het medicijn dat je slikt terug, en is dus ook een hormoon, en jodium is iets wat iedereen nodig heeft, en belangrijk is om een schildklier afwijking te helpen voorkomen.Jodim zit o.a. in normaal keukenzout.
Maar in Nederland komt een schildklier afwijking door tekort aan jodium bijna niet voor, wel in ander landen zoals Afrika.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.
Leonie.
bronnen: zakwoordenboek der geneeskunde, medicijnen 2002-2003 Ivan Wolffers.